Emanuela / Емануела

emanuela

Емануела притежава уникален, подчертано изнесен лиричен глас, с много специфичен тембър. Тя е непосредствена, емоционална и завладяваща дори от пръв поглед, винаги се откроява и няма как да остане незабелязана. Отличава се с уникален секси стил на обличане, който не оставя безразлични зрители, и най-вече подчертава красотата на певицата, а магнетичният и изумруден поглед е просто омагьосващ.
Емануела /Емилия Иванова Цветкова/ е родена на 8 ноември в град София. Тя е от щастливките, които са дарени от съдбата с артистичен талант и това проличава във всичко, с което се захванат – дали ще пеят, дали ще играят роля, дали ще бъдат сред звездите в риалити, те винаги са във фокуса на шоуто и камерите не се отделят от тях. Тя притежава много качества, които не може и не иска да сдържа и да прикрива: красива, талантлива, смела, пряма, съблазнителна, изкусителна, агресивна, решителна до крайност. Емануела решава да стане певица, защото това е нейният начин да изяви себе си, собствената си личност така, че да бъде чута от максимален брой хора, а от друга страна това е най-естествената реализация на огромната творческа енергия която бушува в нея. Първата си песен записва през 2005, но професионалната и музикална кариера стартира две години по-късно. Още дебютната и песен “Нищо мъжко” е като прокламация за провокативния стил на младата певица.
Следват силни творчески години за Емануела, в които тя записва усилено хитови заглавия, които са магнит за нарастващия интерес на феновете към нея, оглавяват музикалните класации, печели награди на музикалните форуми, правят задължително участието и във всички представителни концерти и форуми на музикалната и компания, носят и успешни международни участия, превръщат я в един от желаните участници в национални турнета. Тя събира песните си в три албума “Запознай я с мен” 2008, “Буря от емоции” 2010, “Емануела” 2013. За отличните и качества като певица показателен факт са и дуетните и песни с Джордан, Крум, Джина Стоева, с турската мегазвезда Сердар Ортач, с Румънеца и Енчев, както и работата и с DJ Pantelis и с Deep Zone. Изявеният актьорски талант на звездата и дава възможност да изиграе една от главните роли в сериала “Къде е батко”, където си партнира с едни от най-популярните български комедийни актьори. Голямата и популярност и атрактивната външност правят Емануела желан модел за кориците на много списания, сред които са FHM, Esquire, Harpeps Bazar. Певицата е единствената българка, която излиза на страниците на австралийското издание на списание FHM, а в класацията “100-те най-секси жени на света” на FHM за 2008 тя стигна до 63-то място.
През лятото на 2015 година Емануела реализира два проекта с изпълнители от музикална компания “Пайнер”: “Скорпион” с Крум и “Хайде вдигни и” с Кали. В този период става ясно, че певицата се разделя с досегашните си продуценти, с които са работили заедно 9 години. В края на същата година Емануела започва работа с импресарския екип на “Пайнер”, но става част от компанията през пролетта на 2016 година. Първата песен, която представя певицата в новата си продуцентска компания, е “Сменяй ме”. В новогодишната програма на телевизия “Планета” Емануела изпълнява официалния вариант на песента “Да те имам”, която след това е показана и като самостоятелен клип. Звездата започва 2016 с новия си проект “Съкровище”, в който участва и Константин, а в деня на видеопремиерата Емануела е обявена за секссимвол на десетилетието. През месец февруари певицата изнесе серия успешни концерти в САЩ и Канада. В края на март на екран се появи провокативното видео на певицата “Като теб”. През лятото Емануела направи дует с Константин, а след премиерата на видеоклипа “Не ме заслужаваш” интернет пространството буквално закипя от реакциите на феновете.
Безспорно Емануела е чудесна певица, удоволствие е да слушаш песните и, да гледаш ефектните и видеоклипове, но истинската сила на огромния и артистичен талант се разкрива когато си в залата и се наслаждаваш на нейния спектакъл. Тогава магията заживява с пълната си сила, завладява сетивата ти, подчинява мечтите и желанията ти на пълновластната господарка – звездата на сцената. В репертоара си Емануела изпълнява над 250 песни: попфолк, поп, балкански фолк, фолклор и др.

Издадени албуми

2008 – “Запознай я с мен”
2010 – “Буря от емоции”
2013 – “Eмануела”

Награди

2007 – “Охридски трубадури”, Македония – Дебют
2007 – “Пирин фолк” – Трета награда за песен “Самодивско цвете”
2008 – Годишни награди на “Нов фолк” – Дебютен албум на годината “Запознай я смен”
2008 – Годишни награди на “Фен тв” – Певица на годината
2008 – Годишни награди на “Фен тв” – Хит на годината “Да си плащал”
2008 – Годишни награди на “Нов фолк” – Най-проспериращ млад изпълнител
2009 – Годишни награди на “Фен тв” – Хит на годината “Късам ти нервите”
2009 – Годишни награди на “Фен тв” – Дует на годината
2009 – Годишни награди на “Нов фолк” – Дуетна кавър версия на годината
2009 – Награди на радио “Романтика” – Най-добър любовен дует “Нищо не знаеш”
2009 – “Folk hit godine”, Хърватска – Зрителски хит “Късам ти нервите”
2010 – Годишни награди на “Нов фолк” – Албум на годината “Буря от емоции”
2011 – Годишни награди на “Нов фолк” – Балада на годината – “Попитай за мен”

Концерти зад граница

САЩ, Канада, Италия, Испания, Холандия, Македония, Хърватска, Албания, Германия, Белгия, Малта

Мегаизяви

Участие в Националното турне на Слави Трифонов “No mercy”, в концертите “Folk hit godine”, Хърватска 2007 и 2009 г. на Охридски трубадури”, “Пирин фолк” и на Балкански музикални награди – 2010 и 2011 г.

Хитове

“Нищо мъжко”, “Дълго, сладко”, “Аз”, “Мили мой, ангел мой” ; “Да си плащал”; “Запознай я с мен”; “На повикване”; “Празни думи”; “Късам ти нервите”, “Нищо не знаеш”/дует с Крум/; “Отзад мини”; “Всичко се връща”; “Големите рога”, “Данък любов” /трио с Румънеца и Енчев/; “Досещай се сам”, “Преди употреба прочети листовката”, “Крайна мярка”, “Питам те последно” /със Сердар Ортач/, “Попитай за мен”, “Да те имам”, “Сменяй ме”, “Съкровище”, “Като теб”, “20 лева”, “Не ме заслужаваш”/с Константин/