Fiki / Фики

fiki

Невероятен глас с диапазон от три октави и половина, релефно тяло, чаровна усмивка – това са само част от характеристиките, които изпъкват веднага щом Фикрет Тунчер Фикрет, познат повече като Фики Стораро, излезе на сцената. А като добавим към тях голямата му човечност, доброто сърце и уважителното отношение към всички, става ясно защо десетки хиляди момичета въздишат по него, следят всяка негова стъпка, не изпускат участие и знаят хитовете му наизуст.
Синът на Тони Стораро е роден на 3 март 1995 г. в град Шумен. Завършил е Националното музикално училище „Любомир Пипков“ със специалност „Поп и джаз пеене“. Той беше един от петимата българи, които пяха на откриването на Олимпийските игри в Лондон през 2012 г. Лично известният британски диригент Ричард Фростик го избира сред повече от 1000 кандидати за над 110-членния международен хор „Гласове на младежката музика“. На кастинга Фики се явява с две парчета на Стиви Уондър – „Lately“ и „I Just Call To Say I Love You“.
След мегауспешен дует с Галена, през януари 2014 г. младият Стораро подписва договор с музикална компания „Пайнер“. Певецът работи много упорито, развива таланта си и записва нови песни, всяка от които е по-голям хит от предишната. Потенциалът му веднага е оценен и от други негови колежки, с които реализират съвместни проекти: Преслава, Цветелина Янева, Андреа, Кристиана…
От края на 2015 г. Фики вече може да се похвали и с първата си авторска поп песен – „България“. Той е голям родолюбец и държи в репертоара си да има точно такава композиция, посветена на родината. Известна е също така любовта му към народната музика, която изпълнява отлично. До момента има записани три песни – „Зайди, зайди“, „Яно, мори“ и „Лудо младо“.

Награди

Стораро-младши е прецедент по отношение на наградите. Освен, че е единственият българин, удостоен с приза „Олимпийски глас“ като част от международния хор на Олимпиадата в Лондон, в една и и съща година той получи статуетките и за дебют, и за Певец на годината.
2012 – Награда от Олимпийските игри в Лондон – „Олимпийски глас”
2014 – Годишни награди на ТВ „Планета“ – Дебют на годината
2014 – Годишни награди на ТВ „Планета“ – Певец на годината
2014 – Годишни награди на ТВ „Планета“ – Дует на годината – за песента „Кой“ в изпълнение на Фики и Галена
2014 – Годишни награди на ТВ „Планета“ – Най-гледан видеоклип в You Tube – „Горе-долу“ в изпълнение с Преслава
2015 – Най-харесван изпълнител в You Tube
2015 – You Tube сензация – Фики, „Джале, джале“
2015 – Годишни награди на ТВ „Планета“ – Певец на годината

Мегаизяви

През лятото на 2014 г. Фики е сред най-горещо аплодираните изпълнители на националното турне на “Пайнер”

Концерти зад граница

Белгия, Великобритания, Холандия, Македония

Хитове

„Кой“ /с Галена/, „Беше обич“, „Стига“, „Боже, прости“ /с Галена/, „Горе-долу“ /feat. Преслава/, „Душа“, „Бум“, „Блокиран“ /с Азис/, „Железен“, „Джале, джале“, „С теб или с никой“ /дует с Преслава/, „Вертолета“