Marina Toshich / Марина Тошич

marina-toshich

Марина Тошич е съвсем млада певица от Сърбия, която живее и пее и в България. Тя веднага грабва вниманието със секси визията си, с характерния си глас и с различния си начин на пеене. От съвсем малка Марина е впечатлена от музикална телевизия “Планета” и това предопределя решението й за избор на музикална компания, с която да работи у нас. Тя силно вярва, че когато си амбициозен и упорит, нищо не може да те спре, а тя е изключително мотивирана да се развива. “Няма невъзможни неща, трябва да си упорит” – е кредото на младата певица.

Марина Тошич е родена под знака на зодия лъв. Тя започва да пее още в основното училище, солистка е в училищния хор. Една година учи в музикално училище, след което се записва в медицинско училище, но в същото време посещава музикална школа, където учи пиано и солфеж. Записва се в ЮЗУ “Неофит Рилски”, Благоевград и учи една година във факултета по изкуствата. Марина започва да пее професионално на 19-годишна възраст в Македония и в Сърбия.

От дете мечтае за музикалната сцена и професионална реализация в тази сфера. “Аз съм едно сръбско момиче, което отдавна имаше желание да пее, още когато видях за първи път песните по телевизия “Планета” и ми се създаде една мечта, която се радвам, че сбъднах. От 9-годишна мечтая да стана част от “Пайнер”, а песните ми да се излъчват по телевизия “Планета” – признава тя в свое интервю. Голямата мечта на Марина Тошич се сбъдва в началото на месец ноември 2015 год., когато се явява на прослушване, одобрена е и подписва договор с музикална компания “Пайнер”. Дебютният и сингъл с новите продуценти е песента “Любовница” по музика и аранжимент на Велислав Драганински и текст на Петя Радева. Видеоклипът е реализиран от режисьора Николай Скерлев и е показан промоционално в ефира на телевизия “Планета” и в официалния канал на медията в Youtube – Planeta Official в средата на месец януари.

Марина признава, че има големи амбиции и си поставя високи цели, които вярва, че ще успее да реализира в бъдеще с новата си музикална компания, да направи впечатление на публиката и да се открои като име с потенциал. През април музикалната телевизия показва и втория сингъл на младата певица “Авантюра”. Песента е е по музика и аранжимент на Боби Павлов, а текстът е създаден от самата изпълнителка. Видеоклипът, който носи много пролетно настроение и разкрива в новата светлина Марина отново и създаден от режисьора Николай Скерлев. Въпреки кратката си музикална кариера, Тошич доста успешно се превъплъщава в своята роля.

През месец септември тя показва на публиката и третия си сингъл “Роклята за лов”. За този свой проект тя избира да работи с нов творчески екип, за да разкрие още страни от своя артистичен музикален образ. Музиката е дело на Diamond Beat Production, текстът е създаден от Анастасия Мавродиева, а видеото е създадено от Людмил Иларионов – Люси. Младата изпълнителка е категорична относно намеренията си: “Човек винаги трябва да има цели, защото в противен случай е тъжно, но аз съм човек, който не планува много занапред, защото накрая може да не стане нищо”.

Марина Тошич предлага в своя репертоар богат избор на турбофолк и попфолк хитове.

Концерти зад граница
Австралия, Сингапур, Италия, Германия, Швейцария, Австрия, Македония, Сърбия

Хитове в България:
“Любовница”, “Авантюра”, “Роклята за лов”