Vanya / Ваня

vanya

Впечатляващо красива, интригуваща и провокативна, Ваня е сред имената, които смело внасят новаторски дух в модерния попфолк у нас. Родена е на 3 септември в Пазарджик. Музикалният си талант е наследила от своята майка, която е била солистка във фолклорен ансамбъл Пирин, Благоевград. Първите си певчески изяви прави още на 6, а на 10 години вече е част от оркестъра на ОУ „Христо Смирненски“, Пазарджик. Дълго време се занимава активно с пеене, след което прекъсва.

Рестартира музикалната си кариера след запознанството си с dj Дамян, който става и неин спътник в живота. Талантът и артистичността на красавицата са очевидни и той я насърчава да гради попфолк кариера. Още с първите си изяви двамата завладяват сърцата на феновете и печелят наградата за дует на 2011 година. От 2012 година, Ваня развива много добре и своята самостоятелна кариера. Стилът на певицата не може да се сбърка и има какво да се чуе в репертоара и – от красиви балади до клубни хитове. В края на 2014-та година Ваня подписва договор с музикална компания “Пайнер”. Кариерата и се развива още по-интензивно, показателен за това е дуетът и с Преслава, както и нарасналата и популярност сред почитателите на модерния фолк. Репертоарът на Ваня включва над 200 песни от различни жанрове: попфолк, сръбски, гръцки, фолклор, поп и др.

Награди

2011 – Годишни награди на сп. “Нов фолк” – Дует на годината с dj Дамян

Концерти зад граница

Македония, Гърция, Турция, Белгия

Хитове

“Котето”/с Дамян/, “Пробвай се с друга”, “Знаем си номерата”, “Рекламация”, “За кого се мислиш”, “Къде си” /с Дамян/, “Нецензурно”/с Дамян/, “Пак ще те желая”/с Дамян/, “Обърка мъжа”, “Вместо сбогом”, “Отказвам”, “Ти ли си”, “Край да няма”/с Тони Стораро/, “Върви, живей”/с Василики Дада, “Неблагодарник”, “Нокаут”/с Преслава/, “Принцеса”, “Цунами”