Yanitsa / Яница

yanitsa

Яница е едно от най-успешните и ефектни имена в каталога на “Пайнер”, певица от новата вълна изпълнители – перфектно съчетание от доказан талант, страхотна секси визия, богат сценичен опит, отлично познаване и великолепно изпълнение на български фолклор, актуални и предизвикателни попфолк хитове. Певицата притежава стабилен глас с широк диапазон и завидни възможности, а при избора на песните си предпочита по-динамични и по-мелодични парчета.
Яница /Яница Господинова/ е родена на 22 септември в Русе. С музика се занимава от съвсем малка, ходи на пиано и солфеж и народно пеене. Много обича българската народна музика. С голямо удоволствие изпълнява тракийски, странджански, северняшки, македонски песни.
Завършва е Техникум по текстил в родния си град. Специалността е художествено оформление на платове. Интересът към модата е запазила и до днес. По-късно придобива бакалавърска степен по “Стопанско управление” и магистърска по специалността “Корпоративен маркетинг”.
От 16-годишна пее с оркестър по заведения и натрупва богат репертоар с песни от различни жанрове. Явява се на фестивала “Тракия Фолк” през 2003 год. с песента “Сладко излъжи”, която печели награда и Яница подписва договор с музикална компания “Пайнер”.
Младата певица започва да работи усилено за създаването на собствени песни. В този период прави няколко дуетни парчета с румънците Vali и Asu, които трайно привличат вниманието на публиката към нея. Следващите и успешни проекти също са дуетни – с DJ Живко Микс, дори и носят награда от ТВ “Планета” за най-желани изпълнители в “Планета Пайнер Клуб”.
Следва най-успешния период в кариерата на певицата, особено след турнето и в САЩ. Тя продължава да залага на динамични танцувални парчета, но влага много повече провокация, особено във видеоклиповете си. Яница реализира съвместни проекти с колегите си Галин, Константин, а песента “Грешната”, която е с участието на Анелия, става хит на лятото. Яница продължава да създава песни по успешната за нея формула и през 2016 година. Избрана е и за лице на моден бранд. В същото време все по-голям успех печелят и фолклорните проекти на певицата “Мома Яница”, “Трите моми” и др., които тя снима в празничните програми на телевизия “Планета фолк”.
В своята музикална програма талантливата певица изпълнява освен своите хитове, широка палитра от популярни заглавия от различни музикални стилове, както и народни песни от различни фолклорни области.

Издадени албуми

2006 – “Яница”
2012 – “Нещо яко”
2013 – “Златните хитове на “Пайнер” 22 – Яница”

Награди

2003 – “Тракия фолк” – песента на Яница “Сладко излъжи” е отличена с награда за музика.
2006 – Скопски филиграни, Македония – Трета награда на журито.
2007 – “Пирин фолк” – Награда на ТВ “Планета” за песента “Проклет да биде”
2009 – Годишни награди на ТВ “Планета” – Песен със социално послание.
2012 – Годишни награди на ТВ “Планета” – Най-желани изпълнители в Планета Пайнер Клуб – Яница и DJ Живко Микс.
2014 – Награди на “Paparazzi” – Музикален сексимвол
2015 – Награди на “Signal.bg” – Хит на лятото – “Грешната”

Концерти зад граница

Германия, Испания, Италия, Македония, Турция, Белгия, САЩ, Гърция, Кипър, ЮАР, Холандия, Великобритания

Хитове

“Сладко излъжи”, “Да се влюбиш, дано”, “Леко”, “Пристанище”, “Любов необяснима”, “Повече не мога”, “Любовта е за двама”, “Аз ли да те уча”, “И след края”, “Противоотрова”, “2 в 1”, “Ухание на любов”, “Изгубени души”, “Предизвиквам те”, “Сезон на греха”, “Спешно”, “Наливай и ме напивай”, “Разбий ме”, “Хапе любовта”, “Нещо яко”, “Не мога да спра”, “Задръжки”, “Виновна”, “Натискай”, “Нито минута”, “Виж ме”, “Всичко чуждо пожелаваш”, “Вземай задължително”, “Щастие за нас”, “Мома Яница”, “Грешната”, “Върнах ти го”, “Трите моми”, “В пет ми звънни”